2007. év szöveges elnöki beszámolója, eredmények ismertetése

2007. év elején is, hagyományunkhoz híven a hideg télre való tekintettel folytattunk a madáreleség osztását. Több gyalogtúrás kirándulást szervezett csapatunk a Keszthelyi-hegységbe és a Balaton-felvidékre.

Ismeretterjesztő előadás sorozatunk, mely keretén belül számos szakembert hívtunk, igen népszerű volt a természetért tenni akarók között.

Az év első felében fejeztük be a Holland Királyság Nagykövetsége által hirdetett MATRA-KAP pályázatunk, mely keretén belül a Keszthely-Héviz kistérség 27 településének természeti atlaszát, ún. öröm-bánat térképét készítettük el. A tanulmány teljes anyaga megtalálható honlapunkon.

A Víz Világnapja jegyében egyesületünk, a vonyarcvashegyi Szentmihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel, valamint a Keszthelyi Polgárvédelmi Kirendeltséggel közösen térségi óvodai rajz, valamint iskolai rajz és dolgozatírási pályázatot hirdetett immár hagyományos módon.
Április hónapban 9. alkalommal rendeztük meg a gyenesdiási Nagymezőn a "Rügyfakadás-Tavaszünnep" rendezvényünket. A térség lakói számára igen népszerű ez a rendezvény és szívesen látogatják, vesznek részt programjainkon.

A nyári "Forrásvíz túranapok" alatt különböző kirándulásokat, természeti értékek megismerését népszerűsítő túrákat tartottunk. Többek között barlang, kerékpáros, lovas, éjszakai, kilátó, forrás túrák, éjszakai csillag megfigyelés, csónaktúra. Júniusban a gyenesdiási Községházán került sor az egyesület által, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából kiírt fotópályázat anyagaiból megrendezésre kerülő kiállítás megrendezésére.
Nyári programjaink között szerepelt még: csatlakoztunk az ÁNTSZ Parlagfű mentes Magyarországért programjához, illetve az általuk meghirdetett parlagfű mentesítési pályázaton is sikerült nyernünk.

Őszi megvalósult programjaink között volt a hazai Diós települések fesztiváljának rendezése, mint ahogy a település nevének eredete is utal a dióra. Márton napi civil „Zöld est”, ahol az együtt dolgozó civil szervezetek beszámoltak az éves munkáikról.

Madárkarácsonyhoz magvak beszerzése.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által hirdetett turisztikai pályázaton elnyertük a Darnay-Dornyai Béla túraútvonal kijelöléséhez, kiépítéséhez szükséges pályázati nyereményt és az érintett önkormányzatok támogatását.

A következő években is töretlenül szeretnénk a természeten segíteni, újabb feladatokat és lehetőségeket keresve.
Az év folyamán mindig frissítettük, aktualizáltuk honlapunkat.