2008. év szöveges elnöki beszámolója, eredmények ismertetése

2008. év elején, hagyományainkhoz híven a hosszú télre való tekintettel folytattuk a Környezetvédelmi Bizottsággal együtt megrendelt 2 t madáreleség osztását. Több gyalogtúrás kirándulás és szánkótúra is szervezésre került a Keszthelyi-hegység több pontjára.

A Víz Világnapja jegyében egyesületünk, a vonyarcvashegyi Szentmihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel, valamint a Keszthelyi Polgárvédelmi Kirendeltséggel közösen térségi óvodai rajz, valamint iskolai rajz és dolgozatírási pályázatot hirdetett immár hagyományos módon.

Április hónapban jubiláltunk, így 10. alkalommal rendeztük meg a gyenesdiási Nagymezőn a "Rügyfakadás-Tavaszünnep" rendezvényünket. A térség lakói számára igen népszerű ez a rendezvény és szívesen látogatják, vesznek részt programjainkon. A nyári "Forrásvíz túranapok" alatt különböző kirándulásokat, természeti értékek megismerését népszerűsítő túrákat tartottunk. Többek között barlang, kerékpáros, lovas, éjszakai, kilátó, forrás túrák, éjszakai csillag megfigyelés, csónaktúra. Júniusban a gyenesdiási Községházán került sor az egyesület által, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából kiírt fotópályázat anyagaiból megrendezésre kerülő kiállítás megszervezésére. Nyári programjaink között szerepelt még: csatlakoztunk az ÁNTSZ Parlagfű-mentes Magyarországért programjához.

Őszi megvalósult programjaink között volt a hazai Diós települések fesztiváljának diósdi megszervezése, mint ahogy a partnertelepülések nevének eredete is utal a dióra, mint összekötő kapocsra. Márton napi civil „Zöld est”, ahol az együtt dolgozó civil szervezetek beszámoltak az éves munkáikról.

Ősz végén a FORRÁSVÍZ TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET, az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott 'A nem kormányzati szervek (NGO-k) bevonásának ösztönzése a környezetvédelem területén a Balaton Régióban'- című pályázatain Gyenesdiás, Balatongyörök és Keszthely vonatkozásában végzett kivitelezési munkálatokat.

Madárkarácsonyhoz magvak beszerzése történt decemberben.