Egyesületünk részt vett az idei VÍZ VILÁGTALÁLKOZÓN - Budapesten

Immár harmadszor került megrendezésre a Budapesti Víz Világtalálkozó október 15-én, melyre legkevesebb kétezer résztvevőt vártak szerte a világból. A Balatoni Civil Szervezetek Szövetségével karöltve egyesületünk ismét meghívást kapott e rangos rendezvényre. A szövetséget Sitku Zsóka elnök és Gál Lajos, elnökségi tag képviselte, egyesületünket pedig elnök asszony, személyesen.

A rendezvény célja továbbra is a vízválság megelőzése és a kontinenseken átívelő összefogás a jövőért. A klímaválságnak egyik fő kérdése az, hogy miképp előzhető meg az üvegházhatású gázok kibocsátása, a másik pedig, hogyan lehet alkalmazkodni azokhoz a körülményekhez, amelyek már bekövetkeztek. A településünket több alkalommal személyesen is megtisztelő Kőrösi Csaba, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője hangsúlyozta: az alkalmazkodásnak különösen nagy jelentősége van a vizes kérdéseknek, hiszen a klímaváltozás hatásainak legalább nyolcvan százalékát a vízen keresztül érzékeljük.

Településünk elkötelezett a környezetvédelem és a klímatudatosság iránt, fontos, hogy eddigi jó gyakorlatainkat megőrizve tudjunk továbbra is közreműködni a vízválság megelőzésében!