Gaal-i kirándulás a télvíz előtt

Őszi, Stájer kirándulás keretében került sor, október végén az utazásra, az ausztriai Gaal községbe, ahol néhány vidám napot töltött el Gyenesdiásról 13 fő. A részben családi, részben hivatalos kiránduláson Gál Lajos polgármester, Horváth Sebestyén és Gyutai Barnabás képviselők, egyben bizottsági elnökök, valamint családjaik látogattak el a testvértelepülésre. Egyesületünket elnök asszony képviselte.

A kiutazás során az utazócsapat kitekintést tett a gaal-i és környékbeli táji, természeti értékekre (a források és patakok szépségeibe), valamint a közeli Seckau kisváros bencés püspökségi épületére (melynek nyári püspöki rezidenciája található Gaalban); a templomaiban teljesen újjáépített, ma inkább ipari és szolgáltató jellegű térségközpont, Knittelfeld város nevezetességeire és a környék helyi termékeket és adottságait felkaroló, valamint turisztikai értékteremtő erejére.

Gaal község fölött sok forrás és patak ered. Nagyon sok a természetes vizes élőhely, mint pl. az Ingeringsee. Egy természetjáró civil csapat gondoskodik (önkormányzati támogatás mellett) itt is a közel 20 000 ha-os jórészt tájképi és természetvédelmi terület rendezéséről, takarításáról. Nagyon sok élményben volt részünk, tudjuk ajánlani mindenkinek az utat!