Hitvallás

Hitvallás

Élő források!

A régiségben a magyarság öt őselem; tűz, víz, föld, levegő és az életfa, alapján építette fel a világot.

Földünket a Földanya szeretetével tiszteljük. Mi magyarok őt Babba Mária, Nagyboldogasszony néven neveztük meg. A Földanya szent vizei: földalatti vizek, források, csermelyek, patakok, folyók, tavak és tengerek.

Mikor él egy forrás?

  • Ha szabadon folyik.
  • Ha természetes a környezete.
  • Ha él a víz szelleme körülötte.

Minden forrásnál él egy elementár. A mai ember számára ez a lényiség úgy értelmezhető, mint egy rezgés képlet, amely a fizikai síkon nem, csak a szellemi síkon érzékelhető. A vizek környékén a víz elementárok (nimfák, sellők, vízemberek, egyensúly szellemei) élnek, de csak természetes környezetében érzik jól magukat. Szabályozott körülmények között (pl: vízmű foglalások, csatornák, vízierőművek, kövezett partszakaszok, szennyezések), hasonló módon szenvednek, mint mi emberek, s képtelenek ellátni feladatukat! Ez abból áll, hogy a vizeket harmonizálják környezetükkel és élettel töltik meg! Az anyagba süllyedt ember (materializmus) ezekről a lényekről és életükről már nem tud semmit, így környezete átalakításánál ezt nem is veszi figyelembe. Így teszi halottá a vizeket és a tájat!

Ez a forrás is egy betonkockába zártan szenvedett évtizedekig. 
Egyesületünk célja, hogy a források környékén található természetes anyagokkal egyszrűen kiépítve szabaddá és élővé tegyük a Földanya vizeit és ezen vizeket őrző nimfákat.

Radiesztéziai eszközökkel (pl. inga) a mai ember is képes érzékelni a víz élő erőit. (A vízvezetéki víz rezgésszáma 2000, a forrásoké általában 6-12.000, de pl. a lourdesi szent vizé 40.000.)
Reményeink szerint Ön, hogy elolvasta írott gondolatainkat a Földanya szent vizeiről, ezután tisztelettel hajol minden forrás vizéhez!

Mátyás királyunk (1458-90 uralkodott) visegrádi kútjánál olvasható ezen felirat:

Huius nympha loci, sacri custodia fontis,
Dormio dum blandae sentio murmur aquae.
Parce meum, quisquis tangis cava marmora, somnum
Rumpere, sive bibas sive lavere tace.

„Szent forrást őrzök, védő nimfája e helynek.
Alszom míg zsongít vízcsobogás moraja.
Hogyha e márványtáblához lépsz, ne zavard meg álmom.
Kímélj, szó nélkül mosd le magad vagy igyál.”

Mi tiszteljük és szeretjük a természetet, az élő Földanyát, kérjük Ön is tegyen meg mindent érte.

    Forrásvíz Természetbarát Egyesület
Gyenesdiás

Egyesületi ismertető letöltése (198 KB)