Magunkról

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület 1998. december 17-én alakult közhasznú egyesületté, egy olyan önszerveződött aktív kis közösségből (Forrásvíz Természetbarát Kör), amely már 1998-ban is sok kisebb-nagyobb térségi megmozdulásban vett részt, illetve kezdeményezője volt. 

Támogató és aktív tagjaink száma – jelenleg 8 Balaton-parti települést érintően - 34 fő, akik között megtalálható a hivatását gyakorló természetvédelmi szakmérnökön túl a vízügyi szakmérnök, építőmérnök és technikus is. Ezek az emberek munkájuk mellett nagyon aktívan és rendszeresen vállalják fel környezetükben a mindenkori aktuális környezet- és természetvédelmi feladatokat. Létszámunk és más szervezeti kapcsolataink folyamatosan bővülnek.

Tevékenységi körünk kiterjed bármely Nyugat-Balatoni Régión belül megtalálható (alrégió, kistérség) önkormányzatok területét érintő regionális ill. helyi problémára, amely rendelkezik környezetszépítési, környezet- és természetvédelmi kapcsolódási pontokkal. 
A feladatok koordinációja székhelytelepülésünkről, Gyenesdiásról történik.

Jelenleg Cserszegtomajtól Tapolcáig terjedően vannak aktív tagjaink. Számos civil egyesülettel rendelkezünk partnerségi megállapodásokkal, így közösen tevékenykedünk (turisztikai felvállalások, rendezvények) már évek óta. 
Alapítói vagyunk a Balatoni Civil Szervezetek Szövetségének (2001), és ezen keresztül a Balatoni Fejlesztési Tanáccsal is jó kapcsolatokkal rendelkezünk. 
A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal is napi kapcsolatot tartunk, mivel tagjaink egy része Polgári Természetőr.

Értékes többletet jelent tagtársaink családtagjainak, más családok, magánszemélyek sorának kötődése több programunkhoz és rendezvényünkhöz (nevezetes Zöld Napok, forrás-újraöltöztetések, turisztikai fejlesztések).
Több család és a tagok többsége kiállt az egyesület hagyományőrző és hagyományteremtő tevékenységei mellett, mellyel a csapat pontosan azért, hogy ezt ötvözte a természet- és környezetvédelmi törekvéseivel mára nagyobb elismerésnek és támogatottságnak örvend a térségben.

Amennyiben csatlakozni szeretne az egyesület munkájához, az elérhetőségek címszó alatt kaphat felvilgosítást.

Az egyesület székhelye:
8315 - Gyenesdiás, Gödörházy u. 60.
Telefon / Fax: 83 / 316 – 943
Telefon: 06-30 / 2917-182 illetve 06-30 / 4516-927
E-mail: forrasviz@freemail.hu

Kérjük adója 1%-val segítse közhasznú egyesületünk működését. Köszönjük!

Adószám: 18960088-1-20
Gyenesdiási Takarékszövetkezeti
Számlaszám: 74500248-10035450

Alakulás éve: 1998.
Jogállás: Közhasznú egyesület 
Célja: Folyamatos környezet- és természetvédelmi tevékenység kifejtése leginkább a Nyugat-Balaton térségben és a Balaton régióban.

Az egyesület aktív tagja a Balatoni Civil Szervezetek Szövetségének (BCSZSZ), mely tevékenységét a Balaton Régió egészén folytatja. Támogatja és feladatvállalással segíti az érdekképviseleti szerv munkáját (környezetvédelmi munkacsoport). Több jelentõs pályázatban jelenleg is szoros együttmûködésben dolgozik a Szövetséggel, aki mint érdekképviseleti szervezet igen komoly partnerséget biztosít ezáltal. Az egyesület egyik legjelentõsebb tevékenysége a "Living Lakes - Élõ tavak" és a LIFE programban való aktív részvétel. Ezek keretében 2006-ban együttmûködési megállapodások kerültek aláírásra a civil szervezetek és a szakma közt: a Balatoni Civil Szervezetek Szövetsége a partnerség és az együttmûködés nevében felkérte a MTA Limnológiai Kutatóintézetet, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot, valamint a Balatoni Fejlesztési Tanácshoz tartozó Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Társaságot a Living Lakes programban való aktív részvételre és szerepvállalásra a Balaton projektek sikerének érdekében. Az egyesület a projekt környezetvédelmi szakmai hátterét biztosítja.

"Köszönjük, hogy adója 1%-val segítette, támogatta a fent felsorolt munkákat, és a szerencsés módon egyre több embert megmozgató és egyre népszerûbb természet- és környezetvédelmi fejlesztéseket a térségben."