Aktuális

Gaal-i kirándulás a télvíz előtt

2016. 09. 20.

2016. október végén kerül sor tervek szerint az osztrák (Gaal) természetbarát egyesület látogatására, egyéni szervezésben.

A részletes program: később!

Nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola gyakorlat

2016. 09. 17.

2016. szeptember 12-16. között a Nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola, 10. osztályos gimnazistái (20 fő és 2 fő tanári kíséret) jöttek gyakorlatra egyesületünkhöz, Korbély Barnabás, a nemzeti park osztályvezetője támogatásával. A gyakorlati hét során turistaútvonalak kitisztítására, 17 km-en útvonalfestésekre, valamint terepgyakorlatokra került sor. Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata biztosította a szálásukat a hét során. Éppen ezért a településen még parlagfüves területfeltárásra, növényültetésre, gallyazásra, és a Darnay pincénél értékőrző festésre és rendrakásra is sor került, védve az értékes helytörténeti gyűjteményt.

Köszönjük nektek srácok!!!

Köszönet - Szent János-forrás takarítás

2016. 05. 15.

Egyesületünk szeretné megköszönni mindazoknak, akik szerepet vállaltak és tevőlegesen részt vettek a Szent János-forrás takarításában környezetének rendezésében. Az elmúlt hónapban meghirdetetteknek megfelelően három alkalommal került sor munkálatokra a hely- és kultúrtörténeti forrásház környezetében. Megtörtént a forráskút és a forráskifolyó rendezése, valamint virágosítottunk is, valamint emléktáblák és új információs tábla kihelyezésére is sor került.

Forrástakarítás a gyenesdiási Szent János-forrásnál

2016. 05. 01.

2016. május 13-án (péntek) délután 14 órakor egyesületi program lesz – forrástakarítás és rendbetétel a gyenesdiási Szent János-forrásnál. Ezen alkalommal a forráskútfő és környezete kerülne teljesen rendbetételre.

A munkák az idei Rügyfakadás Tavaszünnep mottójával egybehangzóan, valamint a már többször felemlített várakozás és kérés után venni kezdetét nagy közösségi összefogással. Aki segíteni szeretne a munkák során, szeretettel várjuk! Szerszám szükséges (ásó, lapát, vödör, gereblye, stb.).

Őszi osztrák testvér-települési út

2016. 04. 20.

Ősszel szerveznénk egy osztrák testvér-települési utat, az ottani forrástakarító és természetbarát egyesület meghívására, ennek részleteiről még beszélünk.

Szeretettel várunk mindenkit!

XVIII. Rügyfakadás-Tavaszünnep

2016. 04. 16.

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület tagjainak nevében ezúton szeretnénk megköszönni a 2016. április 16-17-én megrendezésre került tizennyolcadik „Rügyfakadás-Tavaszünnep” kulturális és környezetvédelmi szabadtéri rendezvény lebonyolításában segítők fáradozását, támogatását és a szervezésben való aktív szerepvállalását.

Nagy örömmel vettük, hogy ismét sikerült megmozgatni a környék iskoláit, családokat, baráti köröket, talán idén a mondhatjuk a hosszú hétvégén. Hiszen volt a gyerekeknek pénteken „Erdőben az iskola” – suliprogram, valamint szombat-vasárnap túraprogram kicsiknek és nagyoknak egyaránt, egyesületi és MTSZ-es szervezésben. A hétvégi jó időben ismét kikapcsolódhattak gyerekeink és a családok.
A Jóisten kegyes volt és igazi tavaszköszöntő hangulatban adta, hogy megszerveződjön a két nap folyamán a gasztro-kultúrális, sport, természet- és környezetvédelemi ismereteket népszerűsítő szabadtéri programterv.
Az idei program bevételét az egyesület már meghirdetésekor „A János-forrás újbóli rendbetételére” szánta.