Vezetőség - Tagság

Küldetés

"A környezetvédelem iránt elkötelezett csoport - amelynek több tagja felsőfokú végzettséggel és aktív környezetvédelmi és vízügyi gyakorlattal is rendelkezik - feladatuk több megyére kiterjedően a Nyugat-Balaton térség és a Balaton-felvidék települési önkormányzatainak közigazgatási területén, valamint azok határaihoz tartozó külterületi (erdő és víz) részletekben a környezet- és természetvédelmi tevékenységek összehangolása, a természeti környezet megőrzésében a térségi együttműködés generálása."


Ennek érdekében:

 1. Az egyesület kiáll az élhető lakókörnyezet megteremtésérét, védelméért, a természet- és környezetkárosítás elleni hatékony védelemért, éppen ezért tevékenységét a polgárok széles nyilvánossága előtt végzi. Döntéseink előkészítésében, valamint a végrehajtás ellenőrzésében és az önkormányzatokkal való természet- és környezetvédelmi, bűnmegelőzési és közbiztonsági munkája során támaszkodik a polgárok véleményére.
  A célok megvalósítása érdekében az egyesület keresi a kapcsolatot és együttműködik a térség együttműködő civil szervezeteivel. Az egyesület hitvallása továbbá, hogy a helyes ökopolitika céljait, a fenntarthatóság eszményét megvalósítsa a Nyugat-Balaton térségében.
 2. Az alapítók szerint az egyesület közhasznú tevékenységet folytat. Ennek keretében a célok között megfogalmazottak szerint az egyesület kifejt ismeretterjesztést, rendezvényszervezést, kulturális örökség megóvást, műemlékvédelmet, klímavédelmet, természetvédelmet, aktív környezetvédelmet, bűnmegelőzést, közbiztonság, közrendjavítást és környezeti járőrszolgálatot; valamint az Euro-Atlanti integráció elősegítését szolgáló egyéb tevékenységet.
 3. Az egyesület alapvető céljának tartja a székhelytelepülés Gyenesdiás és lakókörnyezetének, fejlődésének elősegítését, környezeti kultúrájának, a Zalai Balaton-part településein élők életminőségének javítását, a térség történelmi értékeinek  óvását, helytörténeti kultúrájának és hagyományainak ápolását,  a kulturális életben való részvételt és a felsorolt célok megvalósítását szolgáló közéleti tevékenységet.

A FORRÁSVÍZ TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET

Taglétszáma 34 fő.
Közhasznú szervezet, évente közgyűlést tart.

Az egyesület vezetése

Gálné Németh Ildikó, elnök
gazdasági informatikus
vidékfejlesztő, pénzügyi menedzser


Sümegi Gábor, alelnök
vízügyi építőmérnök

Divinyi Dániel, alelnök
testnevelő tanár

Horváth Sebestyénné, titkár
óvónő

FORRÁSVÍZ TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET FELÉPÍTÉSE

Alulról építkezve:

 • Aktív tagok családjaikkal
 • Tagok munkahelyi és baráti kapcsolatai
 • Helyi civil szervezetekkel történő kapcsolattartás

Felfelé nyitva:

 • Civil szövetségben való együttműködés
 • Együttműködési, partnerségi megállapodások
 • Önkormányzati együttműködések pályázatokban, létesítéseknél, projekt-üzemeltetésekben