AKTUÁLIS

Magyarországon 2021. február 22-én a veszélyhelyzetet a Kormányzat 90 nappal meghosszabbította, az ezzel kapcsolatos részleteket bővebben a Magyar Közlöny ismerteti.

2021 március 8-án pedig hatályba léptek a fokozódó járványhelyzet miatt meghozott újabb védelmi intézkedések Magyarországon. A 104/2021. (III.5) számú kormányrendelet szabályait az idevonatkozó rendelkezések, amelyek a természetjárást érintik és egyelőre 2021. március 22-ig tartanak. Mindezek teljes összhangban vannak a Magyar Természetjáró Szövetség tájékoztatásával, hiszen annak tagszervezeteként fontosnak tartjuk és érezzük a lakosság hiteles tájékoztatását és a környéken, a Keszthelyi-hegységben túrázók körének tájékoztatását.

Kiindulási pont, hogy a fenti járványhelyzet miatt érvényben lévő korlátozások továbbra sem teszik lehetővé a személyes összejövetelek szervezését, találkozókat, megszokott programokat. De FONTOS, hogy a kül- és belterületi zöldterületek - erdők, parkok, arborétumok – szabadon látogathatók. Túrázni továbbra is csak egyedül, vagy a közös háztartásban élőkkel együtt szabad.  A maszk viselése ez idő alatt nem kötelező. A szálláshelyek kizárólag üzleti vagy oktatási célból fogadhatnak vendéget, turistákat továbbra sem.

Változatlanul érvényben vannak a másfél méteres távolságtartás és a kijárási korlátozás szabályai. Csoportos túrák, tehát a rendszeresen vagy alkalmilag találkozó, ismerős vagy ismeretlen túrázók közös kirándulása és a természetjáró tagszervezetek zárt és nyílt programszervezése továbbra is tilos!

A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében bonyolódó LEPKE Teljesítménytúra, így sajnos 2021 tavaszán sem kerül megrendezésre. A Víz Napján szokásos Balcsi-parti Gyenesdiáson a Balaton-parton, együtt a Balaton megkoszorúzásával szintén elmarad!

A Rügyfakadás-tavaszünnep, melynek tervezett időpontja 2021. 04. 17-18. volt, a kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel, idén szintén lemondásra kerül!

Programjaink várhatóan a következő hetekben, május végéig szünetelni fognak!

Köszönjük megértésüket, minden természetbarátnak jó egészséget kívánunk.
Vigyázzanak egymásra!

Természetbarát hitvallással:
Vezetőség